Om Kollektivet

Kollektivet er en norsk tegneserie tegnet og skrevet av meg, Torbjørn Lien.

“Nå reiser jeg meg, sårbar foran dere alle, legger hjertet på alteret og sier: ”Hei, jeg heter Siri, og jeg har et crush på Ronny.” Takk skal du ha, Torbjørn. Takk skal du faen meg ha.”
Siri Pettersen

Kollektivet startet opp som biserie i bladet Larsons Gale Verden nummer 1, 2000 på Bladkompaniet og etter hvert Schibsted Forlag, Vigmostad & Bjørke, og Egmont Kids Media. Første samlealbum kom i 2001, første julehefte i 2002, første samlebok (“Masse pils og litt pizza”) kom i 2006, og eget serieblad i 2008.

“Kollektivet er en anarkistisk knute av underbuksehumor, hippi-nostalgi, anti-rasisme, samfunnssatire – og kort sagt noe av det merkeligste du kan få kjøpt i en norsk kiosk.”
Tor Åge Bringsværd

Fra og med 2021 utgis Kollektivet i egne album og som biserie i Nemi-bladetGyldendal. For publisering i aviser og andre steder er Kollektivet syndikert av Bulls Press.

“Kollektivet er et imponerende steady stripetog i norsk sammenheng. Inspirerende, lekende og med et vanvittig persongalleri.”
Børge Lund

Å lage Kollektivet krever masse tid, og siden salg av album og bøker, og til aviser, ikke gir nok inntekt til å forsvare all tiden jeg bruker, kan du også støtte tegneserien via Patreon. For et fast beløp hver måned får du eksklusive fordeler. Les mer om dette her.

“[Det er] få norske stripeserier som kan være like omhyggelige og sofistikerte i karakterskildring, dialog og kontekst.”
Serienett.no

Kollektivet publiseres også på engelsk, under navnet Chez Cuckoo.