Ofte stilte spørsmål

Kan jeg bestille album eller bøker?

Bøker utgitt i 2019 og 2020 kan bestilles hos Serie.no.

Tidligere utgitte album kan du bestille her på Kollektivet.no. Da signerer jeg det for deg. Det du ikke finner her, samt tidligere utgitte bøker, må du finne på andre nettbutikker eller på bruktmarkedet.

Hvorfor finner jeg ikke Kollektivet i butikken?

Fra januar 2021 utgis Kollektivet som biserie i Nemi-bladet. Det vil også komme et sommerhefte og et julehefte som vil bli solgt i butikker og kiosker på vanlig måte. Som eget blad kommer Kollektivet ut som ebøker/digitale seriehefter på PDF som kan kjøpes og lastes ned herfra.

Hva er denne Patreon-greia som du maser om?

Patreon er en tjeneste der du tegner et abonnenent på for eksemple 20 kroner i måneden, og dermed får du leste de aller nyeste Kollektivet-stripene før alle andre, du får tilgang til morsomme Kollektivet-tegninger, interessant informasjon om hva som skjer “bak tegnebordet”, og så videre.

Jo mer du betaler, jo mer spennende ting får du tilgang på. Det finnes i alt seks betalingsnivåer du kan velge fra, og jo mer du betaler, jo mer får du tilgang på. Du kan lese mer om dette her.

Kan jeg bruke den eller den stripa i skoleoppgaven min / masteroppgaven min / bygdebladet vårt / skoleavisa jeg lager / medlemsbladet for norsk brunsnegleutrydderes forening?

Så hyggelig! Så lenge det ikke er i en eller annen kommersiell sammenheng, eller noe du/dere tjener penger på er det helt i orden. Men jeg vil vite om det på forhånd.

Kan vi trykke tegneserien Kollektivet i avisa vår / bladet vårt / boka vår?

Det kan dere selvsagt. Kontakt Bulls Press AS, som syndikerer serien i slike sammenhenger.

Publiseres Kollektivet på andre språk?

Ja, den har i mange år blitt publisert på svensk i det svenske Pondusbladet.

På engelsk heter Kollektivet Chez Cuckoo. Du finner nettsiden her, instagramkontoen her,. og muligheten til å kjøpe både digitale seriehefter og trykte utgaver her.

Jeg elsker Kollektivet. Kan jeg få ei signert tegning eller et signert blad/album/bok?

Jeg setter veldig stor pris på alle dere fans og henvendelser som dette, så derfor selger jeg alle bøker og album herfra signerte. Signeringer og tegninger/skisser gjøres ellers kun på festivaler og ved spesielle arrangementer/foredrag.

Jeg syns Kollektivet har blitt dårligere med årene. Er det ikke på tide å gi seg snart?

En dag vil det skje. Jeg lager ikke Kollektivet mer, og du vil gråte deg i søvn hver kveld.

Har Kollektivet eller du noe å gjøre med TV2 sin humorserie ved samme navn?

Nei. Tegneserien Kollektivet startet i 2000. TV2 sitt humorprogram startet i 2011, og har absolutt ingenting med tegneserien å gjøre.

Helt ærlig ble jeg både overrasket og litt sur på TV2. Humorprogrammet var morsomt, for all del, men jeg følte det var unødvendig å bruke navnet “Kollektivet”. Men jeg har ikke enerett på bruk av navnet så det var ikke noe jeg kunne gjøre med det.

Gjør Kollektivet narr av overvektige / muslimer / homofile / etc?

Kollektivet gjør narr av alle typer mennesker. Tykke, tynne, brune, bleike, kristne, ateister, muslimer, kvinner og menn og barn. Her diskrimineres ingen.

Er du på sosiale medier? Jeg vil adde deg som venn.

Er det primært ting som har med Kollektivet å gjøre du er interessert i, finner du det du leter etter her, og på Twitter og Instagram.

Kan du lage ei tegning til meg? Hva koster det eventuelt?

Bruk kontaktskjemaet og fortell meg hva det gjelder, så finner vi ut av det. Dersom du abonnerer på Patreonsiden min, på novået som kalles GROUPIE, får du en fysisk oppdragstegning av meg hver andre måned, pluss mye annet. Sjekk det ut!

Vi ønsker at du skal holde et foredrag eller en tegneserieworkshop. Hva koster det?

Sjekk denne siden. Som honorar tar jeg utgangspunkt i satsene hos Norsk Forfattersentrum.

Selger du serieoriginaler?

Ja, klikk her.

Er det mulig å kjøpe t-skjorter og slikt med Kollektivet på?

Ja, sjekk her.

Kollektivet er noe dritt som vi burde blitt spart for!

Mohahahahahahaha! Så les noe annet da.

—- Denne siden kan endres eller utvides uten forvarsel. —-