faq-head

Kommer det ikke flere blader? / Jeg abonnerer på Kollektivet-bladet, hva skjer?

Kollektivet-bladet kommer ikke ut lenger fra 2019. Abonnenter som har penger til gode vil bli kontaktet av Bladkompaniet/Vigmostad&Bjørke.

Jeg vil gjerne bestille album eller bøker

Det kan hverken tegneren eller Kollektivet.no hjelpe deg med. Men du kan bestille hos forlaget, eller kjøpe i butikker, bokhandlere eller nettbutikker.

Kan jeg bruke den eller den stripa i skoleoppgaven min / masteroppgaven min / bygdebladet vårt / skoleavisa jeg lager / medlemsbladet for norsk brunsnegleutrydderes forening?

Så hyggelig! Så lenge det ikke er i en eller annen kommersiell sammenheng, eller noe du/dere tjener penger på er det helt i orden. Men tegneren setter pris på å få vite om det på forhånd.

Vi ønsker å trykke tegneserien Kollektivet i avisa vår / bladet vårt / boka vår.

Det kan dere selvsagt. Kontakt Bulls Press AS, som syndikerer serien i slike sammenhenger.

Publiseres Kollektivet på andre språk?

Ja. Kollektivet heter på engelsk Chez Cuckoo, og har siden mars 2018 hatt en egen konto på Instagram styrt av tegneren selv. En engelsk Facebookside finnes også. Ellers har serien i mange år blitt publisert på svensk i det svenske Pondusbladet.

Hvorfor er dere så treige og ikke lar Kollektivet innta moderne digitale plattformer?

Kollektivet var faktisk en av de aller første tegneseriene som man kunne abonnere på med mobiltelefon. Dette gikk imidlertid ikke særlig bra (på grunn av de tekniske løsninger som ble valgt). Det har lenge vært en diskusjon mellom tegneren og utgiverne om å publisere serien som e-bok eller lignende, men status her er fortsatt i det blå. Men striper kan leses på norsk på Facebook, og på engelsk på Instagram

Hvorfor finnes det ikke en Kollektivet-app?

Godt spørsmål. Vil du lage en? Se ellers svaret rett over.

Jeg elsker Kollektivet. Kan jeg få ei signert tegning eller et signert blad/album/bok?

Tegneren setter veldig stor pris på fansen sin og henvendelser som dette, men har måttet begrense seg. Signeringer og tegninger/skisser gjøres i hovedsak kun på festivaler og ved spesielle arrangementer/foredrag. Uforbeholden smisk kan imidlertid av og til funke. Da må man i såfall – etter avtale – sende en ferdig frankert konvolutt med det som skal signeres til tegneren. Tegneren sender ikke ut signerte bøker/blader/album gratis. Sender du en signeringsforespørsel uten å spørre først er det stor sjanse for at det havner i den store bunken «Ting som en gang skal gjøres, men ikke akkurat nå», og vi alle vet hva som skjer med det som ligger i slike bunker…

Jeg syns Kollektivet har blitt dårligere med årene. Er det ikke på tide å gi seg snart?

En dag vil det skje. Kollektivet lages ikke mer, og du og andre vil gråte dere i søvn hver kveld.

Har Kollektivet eller Lien noe å gjøre med TV2 sin humorserie ved samme navn?

Nei. Tegneserien Kollektivet startet i 2000. TV2 sitt humorprogram startet i 2011, og har absolutt ingenting med tegneserien å gjøre.

Jeg syns Kollektivet gjør narr av overvektige mennesker.

Kollektivet gjør egentlig narr av alle typer mennesker. Tykke, tynne, brune, bleike, kristne, ateister, muslimer, kvinner og menn og barn. Og apropos overvekt, så er Gry faktisk en av de figurene i serien tegneren er mest glad i.

Er Lien på Facebook? Jeg vil adde ham som venn.

Ja, men om han lar seg legge til som venn må du nesten spørre ham om. Er det primært ting som har med Kollektivet å gjøre du er interessert i, finner du det du leter etter her, og på Twitter og Instagram.

Kan Lien lage ei tegning til meg? Hva koster det?

Det kan tegneren kun svare på selv. Kontakt ham via forlaget, Facebook, Twitter eller Instagram.

Vi ønsker at Lien skal holde et foredrag eller en tegneserieworkshop. Hva koster det?

Det kan skje. Sjekk denne siden. Som honorar tas utgangspunkt i satsene hos Norsk Forfattersentrum.

Selger Lien serieoriginaler?

Ikke sånn til vanlig. Men ved spesielle forespørsler kan det skje. Mer generelt salg, spesielt i tiden før Jul, annonseres av og til her på Kollektivet.no og på sosiale medier.

Er det mulig å kjøpe t-skjorter og slikt med Kollektivet på?

Ja. Du finner en nettbutikk her. Vær obs på at dette foreløpig selges via firmaet Spreadshirt, som ligger i Tyskland. Dermed må du passe på gjeldende beløpsgrene for å unngå ekstra utgifter i toll og moms. Så snart Lien får ut finger’n vil utvalget bli oppdatert.

Kollektivet er noe møkk som vi burde blitt spart for.

Mohahahahahahaha!

 

—- Denne siden kan endres eller utvides uten forvarsel. —-