Publisert

Undervisning i Mosjøen

Torsdag 4. og fredag 5. november er jeg i min gamle hjemby Mosjøen for å undervise elevene ved Medier og Kommunikasjon om tegneserier.

Dette tror jeg er fjerde året på rad jeg er der og har opplegg. Kommer til å snakke om både tegneseriehistorie og tegneserier generelt, men i hovedsak brukes dagene til å lære elevene å lage sine egen serier. Går igjennom hvordan man får ideer, konstruerer historier, hvordan serier bygges opp, og eller det som skal til for at elevene til slutt skal sitte igjen med hver sin egentegnede serie – og forhåpentligvis ha lært noe de kan ha glede av senere.

Normalt gjør jeg sjeldent slike oppdrag nå for tiden. Men samarbeidet med lærerne på denne linja er veldig bra, elevene er stort sett hyggelige og interesserte i det jeg lærer dem, og det er alltid kjekt å komme tilbake til den byen jeg vokste opp i.