Publisert

Nytt Kollektivet er ute

I dag er Kollektivet nummer 2 i salg i butikkene. Som jeg nevnte i går har det skjedd en feil under trykking, sånn at bladet har fått en merkelig “sky” under Kollektivet-logoen. Klikker du på bildet til høyre her får du se nærmere på hvordan coveret egentlig skulle sett ut. Denne “skyen” er tydeligvis den hvite skyggen som skal ligge bak logoen.

Nåvel, irriterende men ikke verdens undergang.

Ellers er jeg veldig fornøyd med innholdet denne gangen. Blacktööth dukker opp i en liten sekvens der de får et litt uvanlig spillested, men den for meg viktigste sekvensen handler om Akekonkurransen.

Ideen til denne fikk jeg her i vinter en dag det var fint vær og masse snø, og barna mine heller ville sitte inne og se en eller annen tegnefilm på tv. Jeg kom til å tenke på mine egne snørike barndomsvintre nordpå, da dagens multimediatilbud bare var science fiction og underholdninga måtte ordnes av oss selv.

Og om vinteren var det aking som gjaldt!

Fortest ned, eller over de største hoppene, koste hva det koste vil. Det var ikke få ganger jeg slo meg gul og blå, eller slo pusten ut av lungene i forsøk på å overgå meg selv eller kameratene. Men gøy var det, og som den “gæmlisen” jeg er klarer jeg ikke helt å fri meg fra tanken på hva mange unge i dag går glipp av fordi de heller foretrekker å sitte inne og spille foran en skjerm. Og nei, jeg snakker om mer enn blåkuler, brokk og utslåtte tenner.

Hele denne akesekvensen er forøvrig fargelagt av meg selv. Noe som er sjelden kost siden jeg ikke ser farger så godt, og må stole tung på ymse referanser og fargekoder. Men det var faktisk litt gøy også, og i nummer 3 kommer det også en sekvens fargelagt av meg selv.

(Og nei, jeg skal ikke nevne at årsaken til at jeg fargela disse stripene selv var at jeg lå langt over deadline, og det rett og slett ikke var tid til å sette jobben bort til proffene som til vanlig styrer med dette før bladet måtte til trykk…)