Publisert

Nytt blad, nye ting

Da er Kollektivet nummer 9 i hyllene folkens. Et ballesparkende cover lover heftig juling og vonde opplevelser, men faktum er at Emma, bananer og ting som ikke skal nevnes høyt her bare utgjør en liten del av stripene denne gangen.

Etter lang tid i hjemmets lune rede er det på tida at Balder kommer seg på skolen og begynner i første klasse. En serie striper forteller om dette, og temaet vil jeg forfølge videre utover høsten og vinteren! (Føles litt …galt å skulle snakke om høst og vinter nå, men det er desverre nødvendig.)

En av de andre stripene i bladet er forresten basert på en idé av Frk. Dyd. Jeg fortalte henne om en kveld jeg var på byen i Bergen og passerte en viss bar der folk hang og gaula utover, og promillenivået til de fleste neppe var under det som ville gitt livsvarig fengsel på Svalbard dersom de hadde satt seg i en bil. Mitt promillenivå var slettes ikke 0, men jeg ble litt nysgjerrig og ville inn og se. Jeg ble stoppet i døra av ei tilsynelatende bolete vakt som lurte på “Hvor mange øl har du drukket i kveld da, kompis?”, hvorpå jeg løy og sa “Tja – en eller to” når sannheten var nærmere tre eller fire. Vel inne måtte jeg le litt, for de fleste rett bak vaktas låvedørrygg hadde problemer med å stå på beina, en fyr hadde slipset rundt hodet (ja faktisk – det er ikke bare i tegneserier man ser det), og ei dame hadde kjolen halves opp ryggen. Jeg bestilte en øl, men drakk bare halve før jeg bestemte meg for å gå ut igjen. Jeg innså at jeg egentlig burde ha drukket tre-fire-fem øl til for å passe inn. Men da hadde jeg neppe blitt sluppet inn i utgangspunktet, så… Et håpløst prosjekt.

Men det ble en vits som funker i alle fall.

Ellers så har denne helga gått med til å jobbe med manus til årets julehistorie. For ja, juleheftene lages i disse dager, og som vanlig er jeg seint ute. Men med sterk inspirasjon fra en av våre faste medietradisjoner hver Jul har jeg i skrivende stund nesten kommet i mål med et manus jeg tror vil funke utmerket. Så gjelder det bare å få tegnet det da… Samtidig som jeg skal tegne materiale til blad nummer 11…

Jaja. Sånn går nu dagan.