Kollektivet til Gyldendal i 2021

Fra nyttår skifter tegneserien Kollektivet utgiver, og går fra Egmont til Gyldendal. Dette innebærer blant annet at Kollektivet i 2021 blir fast gjesteserie i Nemi-bladet, og i tillegg kommer med to egne utgivelser: Et sommeralbum og et julehefte, som begge vil ha bare nye tegneserier!

Jeg hadde gleden av å samarbeide litt med Lise allerede da Kollektivet begynte i Larsons Gale Verden for 20 år siden. Jeg tror faktisk jeg aldri har sagt det offisielt før, men at Ronny er hvit i huden er delvis Nemi sin «skyld». Lises serie var en av dem som inspirerte meg til å sende min egen serie inn til daværende Bladkompaniet. Ronny var og en svartmetaller, og ikke en goth’er som Nemi. Men begge tilhører natten, så den hvite huden passet godt på min figur også. Og sånn sett passer de to seriene perfekt i samme blad, syns jeg.

Gyldendal har tatt imot meg med åpne armer og jeg ser veldig fram til å samarbeide med forlaget. Så gled dere til neste år. Kollektivet går inn i sitt 21. år, men jeg har ikke noen planer om å pensjonere serien riktig enda.

Les Gyldendals pressemelding her.