Kollektivet til Egmont i 2019

Etter 18 år er tiden kommet for Kollektivet å finne seg et nytt hjem. Serien startet i januar 2000 på forlaget Bladkompaniet, som like etter ble kjøpt opp av Schibsted. For noen år siden ble så alle tegneserieutgivelser hos dem overtatt av Vigmostad & Bjørke. Hele tiden har Kollektivet bare fulgt med på lasset, men denne høsten fant jeg ut at det var på tide å ta et aktivt valg om hvem som skal utgi serien min videre. Valget falt på Egmont Kids Media Nordic AS.

Det ligger ingen dramatikk i overgangen fra min side. Tegneseriemarkedet i dag er annerledes enn da serien startet opp, og jeg fant rett og slett ut at Egmont er de som best kan ta vare på Kollektivet i tiden framover.

Én viktig endring blir det: Kollektivet vil ikke lenger komme som eget blad i 2018. Betalende abonnenter som har penger til gode på abonnementet sitt, vil bli kontaktet av Vigmostad & Bjørke på begynnelsen av nyåret.

I stedet for blad vil Kollektivet komme som egne album i løpet av 2019, med nye spesialhistorier og nye striper. Mye spennende vil skje i Kollektivet-universet framover, og jeg ser fram til å dele dette med dere i året som ligger foran.

Med ønske om en god jul og et godt nyttår!
Hilsen Torbjørn Lien