Publisert

Kisses nye look

Kollektivet #12 er i butikkene neste mandag, og fokus på de nye stripene i det bladet er Kisses nye hårfrisyre.

Jepp, jeg ble til slutt lei pinnsvinlooken hun har hatt siden begynnelsen, og tenkte det var på tide at dama fikk seg en liten rehabilitering. De av dere som følger Kollektivet i Aftenposten har allerede sett forvandlingen. Og i bladet som kommer får dere se hele prossessen i ett.

For de av dere som har fulgt med serien opp igjennom årene er det ingen nyhet at figurene endrer seg etter hvert. Men som regel er denne endringen gradvis, og kommer av at jeg utvikler meg som tegner, eller at jeg tilpasser ting fordi det rett og slett ser bedre ut. Eksempel på dette er Mounir, som både har fått mindre briller i forhold til begynnelsen, og en liten hestehale.

Noen figurer er vanskeligere enn andre å tegne i ulike vinkler. Ronny er for eksempel med sin ørnenese litt vrien å få til rett forfra, så stort sett forsøker jeg å holde ham i profil eller halvprofil.

Kisse har vært en figur jeg har irritert meg litt over lenge. Jeg husker ikke hvorfor jeg valgte den sinnssyke frisyren jeg gjorde i utgangspunktet. Opprinnelig hadde hun jo håret i to sånne hestehaler. Etter hvert gjorde jeg det om til kun én. Men fremdeles var hun en figur med en frisyre som hverken var  lett å tegne eller som så bra ut. Især i forbindelse med fargeleggingen kunne håret by på problemer.

Så jeg satte meg her i høst fore å lage ny frisyre til henne. Jeg gjorde mange forsøk, og ville ha en noe som ikke minst ser bra ut i alle posisjoner. Resultatet jeg kom fram til var altså dette:

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og laget selvsagt en stripesekvens der både prosessen hos frisøren og de andres reaksjoner tas med. Nå er jo ingenting fullstendig statisk, så det er stor sannsynlighet for at frisyren vil få små justeringer etter hvert som jeg arbeider den inn. Men i det store og hele er det heldigvis bye bye til gamle Pinnsvin-Kisse. Så får jeg bare håpe dere lesere tar godt imot forandringen…