Ferdig for i år. Klar for neste år.

 

Det har vært noen veldig travle måneder for meg. Den nye Kollektivet-boka måtte bli ferdig i sommer, og så var det nye blad som måtte fylles med innhold, og midt oppe i det hele var det å skrive, tegne og få på plass fargene for årets julehefte, som kommer i salg 21. november, og har en forside som ser ut som dette:

julehefte2016

Nå er jeg jo ingen ungfole lenger, selv om jeg forsøker å innbille meg det. Så jeg merket at da juleheftet var sendt til trykk, og materiale til blad nummer 12 var sendt inn, var jeg sliten. Virkelig sliten.

Nå er det ikke mer Kollektivet-ting for 2016 å gjøre, og jeg lader batteriene mens jeg venter på at redaktøren min skal sende meg produksjonsplanen for 2017. I tillegg til å bruke tid med familie og venner og tv’en, samt hatt litt undervisning på Høgskolen i Volda, har jeg også fått ferdig et tegning til den kommende tegneserieboka om Fjorden Cowboys, som kommer ut på det nye bergensforlaget Havfruo i midten av november. Har også reist litt, og hatt tegneserieworkshops for både ungdomsskoleelever (Sunndalsøra) og på videregående skole (Mosjøen).

Blad nummer 12, i salg 14. november, blir altså årets siste Kollektivet-blad. Hvorfor? Fordi jeg selv ønsket det. Bladet har kommet med 13 utgaver i året siden 2009, men i år følte jeg at jeg ville gire et hakk ned. Det ligger altså ingen stor dramatikk i akkurat det.

Om noen dager begynner jeg så smått å skrive Kollektivet-materiale for 2017, og vi er tilbake i de vanlige rutinene igjen. Men enn så lenge nyter jeg fridager og ikke minst frihelger så godt jeg kan.