Endelig: Digitalt tegneseriehefte på norsk!

Etter å ha publisert en rekke digitale tegneseriehefter på engelsk, er det på tide at Kollektivet kommer som digitalt seriehefte i originalspråket!

Kollektivet #1 er første utgave av det jeg satser på skal bli en relativt regelmessig utgivelse av Kollektivet som PDF-hefter. Dette er altså tegneseriehefter beregnet å bli lest på mobilen eller på nettbrett. Datamaskin går selvsagt også, men formatet er altså tilpasset de to første.

Kollektivet var i ti år et “normalt” tegneseriehefte, utgitt på papir. Mange, inkludert meg, foretrekker fortsatt å lese tegneserier på papir. Men tidene endrer seg. De siste par årene solgte papirutgaven såpass svakt at forlagene etterpå, Egmont og nå Gyldendal, ikke har tatt sjansen på å fortsette. Gyldendal skal komme med to Kollektivet-album i år (et sommerhefte og et julehefte) men jeg savner den mer regelmessige greia som et tegneseriehefte er. Og når forlagene ikke kan eller tør eller vil, ja da gjør jeg det selv. Fordelen med digitale utgivelser som dette er at de er billige, og derfor ikke har samme krav til inntjening som trykte hefter. Derfor kan jeg selge dem billig, som dette: Kun 19 kroner!

Bakdelen er …ja, nettopp. At det er digitalt. Men jeg er optimist!

Kollektivet #1 inneholder nye striper. Ikke de ALLER nyeste, for dem må du fortsatt lese i Nemi-bladet. Men striper laget til og med forrige Nemi-utgivelse vil være med i disse heftene. I tillegg har jeg valgt ut noen illustrasjoner som jeg har laget for de som støtter meg på Patreon, pluss et knippe eldre striper av riktig god årgang. Jeg har også vekket opp igjen Helt Bak Tegnebordet, spalten som jeg hadde i papirbladet, om livet som serietegner. Jada, det ER humor altså…

Nå har jeg en stripeproduskjon som overgår de åtte stripene i hvert Nemi-blad, så i fremtiden vil det komme striper som ikke har vært publisert der, samt serier spesiallaget for dette heftet. Dette får jeg komme tilbake til.

Hvor mange utgivelser som kommer i år er jeg ikke helt sikker på. Men neste utgave kommer om en drøy måned. I mellomtiden: Kos deg med dette første!