Publisert 2 kommentarer

Don Duckini og venner

Dere har vel på dette tidspunktet fått med dere siden med Don Duckini i det siste Kollektivetbladet (#1). Og er det noen av dere som ikke har det – vel, løp og kjøp bladet!

Uansett, denne siden laget jeg opprinnelig for et magasin utgitt i fjor sommer kalt “Donald”. Nei, ikke det vanlige seriebladet, men forsøk på et slags voksent manneblad med Donald og Disney-universet som gjennomgangstema. Nå har jeg en mistanke om at det ikke solgte noe særlig, og det kom da også bare ett nummer. Derfor tenkte jeg at dere lesere av Kollektivet også skulle få glede av denne siden.

Don Duckini ble laget da jeg fikk en mail fra dette Donald-magasinets redaktør som spurte om jeg ville bidra med noe hos dem. Kollektivet var ikke aktuelt for min del, men jeg tenkte det kunne være en god anledning til å lage noe annet jeg hadde tenkt på ei stund. Jeg har nemlig lenge undervist i bl.a. amerikansk tegnefilmhistorie ved Animasjonsstudiet på Høgskolen i Volda, og har opp igjennom årene samlet et fint knippe anekdoter og morsomme fun facts fra den amerikanske tegnefilmens tidlige barndom. Med utgangspunkt i dette, pluss selvsagt en god dose fantasi, lagde jeg Don Duckini i et håp om at jeg kanskje skulle få sjansen til å lage flere liknende episoder senere.

Så nå er i alle fall denne siden publisert, og ideene strømmer fortsatt på her omkring hva nye serier kan avsløre av hva som egentlig skjedde da mange av våre populærkulturelle ikoner ble skapt. Så se opp for nye skrøner og sjokkerende tegnefilmavsløringer i Kollektivet i løpet av året. Det kan nemlig hende jeg vil avsløre mer.

2 kommentarer på “Don Duckini og venner

  1. Jeg satte stor pris på Don Duckini og håper virkelig det kommer mer fra den kanten. Serien var smart og jeg likte godt hvordan den var tegnet (farger og strek). Den ble litt film noir, men i tegneserieformat. Gode greier!

  2. Takk for det. Håper å få gjort noe mer i samme gata i løpet av året.

Det er stengt for kommentarer.