Publisert

Blacktööth lever videre

Det er ofte sånn at ting man skaper begynner å leve “sitt eget liv”, det vil si i dette tilfellet – man slipper noe løs på nettet, og da mister man oversikten over hvor det havner. Så også med Blacktööth.

Jeg har lenge visst om at låta “Nightsweat Agony” som fulgte med i CD-format i Kollektivet nr 2/2008 ligger i alle fall to steder på Youtube (her og her). Ganske nylig har jeg oppdaget at den også finnes på nettstedet Last.fm, samt et par andre streamingsider for musikk. Og som nedlastbar torrent på The Pirate Bay!

Via Kollektivet-forumet fant jeg i dag ut at “bandet” og låta også er å finne omtalt i The Metal Archives.

Jeg syns dette er fantastisk! Da vi laget singelen var det jo som en ren promoteringsgreie for det nye bladet. Mye arbeid gikk med på å faktisk lage ei ordentlig black metal-låt, og ut fra tilbakemeldingene på den virker det som om vi lykkes med det. Kanskje ikke så rart, fordi det var veldig dyktige musikere som stod bak. Men allikevel. Dette var jo et rent tulleprosjekt, og jeg og min daværende redaktør Gøran Karlsvik hadde det utrolig gøy da vi snekra sammen den “onde” teksten til låta:

NIGHTSWEAT AGONY

Sick heat circles the pentagram
A lunar eclipse arises, so cold
Stemcells from powerful daemons
Bulging bicepses, yet really old

Search black circles of doom
Nekrotik female orgasm of hate
Conjuring eternal pain so grave
Wet loincloth of steel, my fate

Twisting, turning
Nightsweat agony
Yearning, burning
Gall-bladder autopsy

Twisting, turning
Nightsweat agony
Yearning, burning
Gall-bladder industry

Cadavrous feast on chicken breast
Infernal chaos of sickening heat
Nightsweat agony of tar-pit despair
Gall-bladder’s to distasteful to eat

Awake
Fanatical insomniac
Despair

Twisting, turning
Nightsweat agony
Yearning, burning
Gall-bladder immaturity

Pancake orgy and blueberry mess
In Satanic offering, daemonical slut
But vomiting, eating, sick again
Evil pain is consuming my gut

Twisting, turning
Nightsweat agony
Yearning, burning
Gall-bladder imbecility

Twisting, turning
Nightsweat agony
Yearning, burning
Gall-bladder infantility

Tanken var å se hvor mange black metal-klisjeer og latterlige ord og uttrykk vi kunne trøkke inn i en tekst som i utgangspunktet handler om nattsvette, og når sant skal sies var det endel…

Jeg vet at mange likte tegneserien Blacktööth veldig godt, og savner den i bladet. Bandet får jo fremdeles noen gjesteopptredener i de vanlige Kollektivet-stripene, men foreløpig har jeg lagt selve serien litt på is. Jeg følte vel jeg var litt på vei inn i en idétørke, og valgte å avslutte mens leken var god. I tillegg tok serien, med alle sine skraveringer og slikt lang tid å tegne, og jeg følte i en periode at det rett og slett ble for mye jobb på meg.

Men serien er slettes ikke død. Jeg får av og til ideer og tanker omkring den, og har lyst å la våre tre svartkledte venner stå opp fra graven igjen i sin egen serie. Men ikke riktig enda.