Årets siste Kollektivet-blad er i salg nå!

koll12

Kollektivet nr 12 blir årets siste utgivelse! Japp. Nå lurer du sikkert på hvorfor det ikke blir 13 utgaver som det pleier å være, og hvorfor årets siste utgave kommer allerede nå i november.

Årsaken er at jeg rett før nyttår i fjor spurte forlaget om vi kunne gå ned til 12 utgaver, dvs ett blad i måneden. Det handler om arbeidsmengde, og det å få litt bedre tid mellom hver deadline. Jeg fikk ønsket oppfylt, men siden utgivelsesplanen allerede var satt flere uker i forveien i samarbeid med distributøren Bladcentralen, var det ikke mulig å endre utgivelsestidspunktene for hvert nummer i 2016. Dermed ble det ikke litt mere tid mellom hvert blad som jeg håpet på, og istedenfor å fordele de nå 12 numrene jevnt utover året kjørte vi utgivelsene som før, men tok blad nummer 13 (som skulle komme i desember) ut av systemet. Ja jeg burde selvsagt ha gitt beskjed til forlaget mitt tidligere i 2015 om dette, men jeg var nok ikke helt klar over hvordan systemet fungerer. Å distribuere blader i et land som Norge med tusenvis av utsalgssteder er et gedigent puslespill som man ikke uten videre kan endre når planene først er lagt.

Men du blir ikke tom for Kollektivet i 2016 når dette bladet er ferdig lest. Allerede i neste uke kommer årets julehefte, som vil være i salg ut desember, og som jeg har vært inne på tidligere vil du igjen kunne kose deg med en lang og helt nytegnet historie som garantert får julestemningen til å flyte.

– Lien