Det er fredag og helg. For de fleste normale folk betyr det fridager. For oss ikke helt normale serietegnere betyr det som regel jobbedager. Vel, for noen av oss i alle fall.

Musikk hører selvsagt med når man er på arbeid. Og siden det er fredag kan jeg jo starte med ei låt fra Notodden. Derfra kommer et band som heter Leprous, og til tross for navnet er dette noe man absoulutt bør oppsøke og sjekke nærmere. Denne morsomme videoen er fra sisteplata Bilateral, som kom i fjor:

Fra Notodden hopper vi elegant over til Australia, og bandet Karnivool. De lager mye bra musikk, som for eksempel denne:

Okay, jeg har nå forvillet meg inn i den progressive gata, og kan like godt fortsette. Neste låt er derfor fra italienske Pathosray:

Ei morsom plate som det er vanskelig å ikke like, selv for meg som i utgangspunktet ikke er så glad i power metal, er Space Oddysey sin The Astral Episode fra 2005. Denne har fått noen runder ut høyttalerne mine. Teknisk veldig bra, melodiøs, heavy og sånn generelt herlig far out fra våre naboer i Sverige.

Så over til noe helt annet. Vi skal til det bandet Melechesh, og det de kaller «mesopotamian metal». Med utgangspunkt i Jerusalem snakker vi om en gjeng som blander svartmetallens musikalske uttrykk med tekster hentet fra mesopotamisk-assyrisk okkultisme og mytologi. Jeg hører normalt ikke på black metal men syns disse er spennende siden de er ganske annerledes i sitt innhold. Dessuten har akkurat denne låta et av de feteste gitarriffene jeg har hørt på ei stund:

Til slutt, rosinen i pølsa. Vi skal til Danmark, og bandet Beyond Twilight som i 2006 kom med plata For the Love of Art and the Making. Her snakker vi om et ambisiøst og storslagent verk med episke ambisjoner. Ikke ofte vi hører om dansk progmetal, i alle fall ikke jeg. Men her slo de en real innertier. Til min overraskelse er hele (tror jeg) albumet ute på Youtube. Det tråkker garantert på noen rettighetstær, men innen det eventuelt blir fjernet, len deg tilbake og nyt et imponerende musikalsk eventyr. God helg!