blogg0802

Siden oppstarten av Kollektivet i bladform har vi hatt vår egen vri på de vanlige «lederne» som alle humorblad av en eller annen grunn har pleid å trykke på side 3. I alle fall nesten alle. Som regel et eller annet ganske meningsløst som redaktøren skribler ned rett før deadline. Jeg har aldri likt konseptet og ville ikke at bladet mitt skulle ha det samme.

Ved oppstart av Kollektivetbladet bestemte vi oss derfor for å gjøre en vri på dette. Jeg laget heller en tegnet versjon av livet bak kulissene, internt kalt «Lederbloggen» eller «Lienbloggen», og inspirert av en tegnet blogg jeg hadde på nettet noen år tidligere. Til å begynne med hjalp min daværende redaktør Gøran Karlsvik meg med innholdet. Etter hvert gikk det seg til, redaktøren slapp taket, og redaksjonen i Oslo ventet foran hver deadline i angst og spenning på hva min neste «avsløring» skulle bli. Senere ble denne lederen en mer …eh, «personlig» greie fra mitt liv som serietegner.

Hva som er sant og hva som er tull av innholdet? Ja det får dere selv finne ut av. At jeg aldri likte nu-metal er imidlertid rimelig sant. Okay da, med unntak av Rage Against The Machine. Dem var jeg svak for en periode husker jeg.