Når jeg sitter og jobber er det nødvendig for meg å ha musikk på i bakgrunnen. Uten den blir jeg rastløs, og syns det er litt for lett å finne på andre ting enn det en serietegner helst skal gjøre.

(Når sant skal sies er det av og til litt for lett å sitte på nettet og lete etter ny musikk også… Men det snakker vi ikke om nå.)

Progmetall er en sjanger jeg er veldig glad i. Etter at jeg første gang hørte Symphony X, og fullstendig falt pladask for musikken deres, har jeg hele tiden leita etter mer i samme gata. I det siste har jeg via Spotify kommet over noen band som tilfredsstiller mine behov for progressive metallegeringer av musikalsk merke.

Ett av dem er tyske Vanden Plas. Begge de to siste platene deres,  Christ 0 og The Seraphic Clockwork, er i mine ører veldig bra musikk som egner seg perfekt som hodefyll mens jeg sitter og tusjer. Red Circuit og deres plate Homeland er et annet eksempel på hvordan tyskerne bedriver kulturproduksjon til støtte for Kollektivets tilblivelse.

Men nå er det ikke bare tyskland über alles her altså. Her i nord lages det også bra greier. Norge har fremdeles litt å gå på når det gjelder for eksempel svenskenes imponerende liste over metalband, men Circus Maximus har jo i noen år vist gode muskler innen sjangeren. Et helt nytt bekjentskap er imidlertid Illusion Suite, og deres gode debutplate Final Hour.

Vel, på tide å skru opp volumet og tegne videre her.