For noen uker siden leverte jeg materialet til årets julehefte. Nå som jeg nettopp har gjort meg ferdig med blad nummer 12, er det tid for å begynne på nummer 13 – som selvsagt blir et slags julenummer (utgis den 13.desember).

Litt pussig det der, hvordan jeg i noen år nå har fått Jula over meg i flere omganger. Ikke for det, jeg trenger selvsagt ikke høre julemusikk, drikke gløgg og se sneen falle for å lage noe julerelatert. Men man innstiller seg nødvendigvis til litt  «julemodus» når man skriver og tegner ting som har med høytiden å gjøre. I alle fall, når jeg om noen uker leverer fra meg materiale til nummer 13, går det atter noen uker, så begynner den virkelige Jula å banke på døra og det er på’an igjen.

Lurer på om det er andre yrkesgrupper som har et like forvirrende forhold til kalenderen…