Selv om det heter Lienbloggen, må jeg innrømme at dette er jo ikke noen vanlig blogg. Til det skriver jeg for lite i den tror jeg. En «blogg» er jo i ordets rette forstand ei slags dagbok. Så derfor tenkte jeg å ta det på alvor denne gangen, og faktisk skrive hva som har skjedd i dag.

Altså: En ganske normal lørdag i serietegner Liens liv! Woah!

I dag våknet jeg tidlig. Ukristelig tidlig til lørdag å være. Klokka var omlag 7 da jeg slo øya opp og innså at jeg var alt for tidlig våken. Jeg la meg jo ikke før rundt halv tre i natt! Jeg forsøkte å sove igjen, men umulig. -Oh shit. One of those days, tenkte jeg. Og stod opp.

Frøken Dyd lå fremdeles i dvale under dyna, og resten av huset var stille, så jeg tuslet opp og laget en diger kopp med kaffe. Skulle jeg være oppe så tidlig, fikk jeg jaggu sørge for å være våken også, liksom.

kaffekopp

En real kopp kaffe (kjøpt i New York i fjor, om du lurte…)

Magen rumlet. I kjøleskapet fant jeg rester fra pizzaen vi hadde i går kveld. Ja jeg innrømmer det. Jeg syns selv jeg er blitt en racer på hjemmelaget pizza. Etter å ha begynt å lage både deig og saus selv fra bunnen av er det no more grandis for meg. Eller annen frossenpizza for den del. Har etter litt prøving og feilig kommet fram til en deig og en saus som er utrolig god. Så det var kun fire små stykker igjen av to store pizzaer.

For de som lurer, her er oppskriften på en pizzadeig som jeg alltid blir fornøyd med. Pizzasausen er, og vil forbli, hemmelig.

Bland 12 dl hvetemel med 50 g tørrgjør, litt salt og litt sukker. Tilsett 4 dl lunkent vann. Elt til en deig. Den blir litt tørr, men elt så godt du kan. Tilsett så 4 spiseskjeer olivenolje. Elt mer. Og mer. Ja, sørg for å gi deigen en real omgang! Deigen blir glatt og nesten litt sleip, og etter hvert veldig lett å hanskes med. Dette med å tilsette oljen etter at det andre var blandet oppdaget jeg ved en tilfeldighet gir en sprøere bunn.

Sett deigen til heving en drøy time. Gjerne mer. Du vil se den blir veldig «oppblåst» og luftig. Den vil også være veldig lett å kjevle ut. Denne klumpen holder til to store pizzaer (det vil si to langpanner). Har du latt den heve for lenge vil du sannsynligvis ha litt deig til overs dersom du passer på at du kjevler deigen tynn nok. For pizzabunner skal være tynne, bare så du vet det. Ha på saus og ellers det du vil. Stekes på vanlig måte, det vil si jeg pleier gjerne å steike den på 240-250 grader. Du vil se når den er ferdig, men ca 10-12 minutter pleier å holde.

Pizzabunnen blir sprø utenpå og myk inni. Akkurat sånn som pizzabunn skal være.

(Her skulle jeg selvsagt hatt et bilde av den ferdige pizzaen, eller alle oss som sitter og gnafser i oss godsakene. Men sorry. Jeg tenkte ikke på å blogge om dette i går kveld. Da tenkte jeg bare på pizza.)

Vel, nok om det. Tilbake til morgenen i dag.

Jeg ble sittende ei stund nedsunket i sjeselongen med laptopen og kaffekruset mens jeg pløyde meg igjennom dagens nettaviser og facebookoppdateringer, mens resten av nabolaget våknet til liv utenfor.

Lørdag er jo normalt en fridag for mange av dere. For meg varierer det litt. Akkurat nå har jeg ei knapp uke igjen før Kollektivet-blad nummer 5 går i trykken, og jeg har fremdeles en god del å tegne. I går kveld begynte jeg å fargelegge en forsiden og en bunke striper, så jeg tuslet til arbeidsbordet, koblet wacom-brettet til laptopen, og satte i gang.

Etter hvert våknet resten av huset til liv, og lørdagen var ellers rolig. Selv satt jeg og jobbet til rundt klokka 15-16 eller deromkring. Da hadde jeg blitt ferdig med både stripene og forsiden, og fikk lastet det opp på serveren til forlaget.

Resten av dagen har gått med til shopping (av vanlige dagligvarer altså; jeg er ingen rosablogger som shopper klær mellom hvert innlegg!), og ellers det mine ungdomsbarn ville kalt chilling.

Jeg og Frøken Dyd hadde egentlig tenkt å dra ut på en liten konsert i kveld, men etter å ha fått et akutt tilfele av hekseskudd, eller hva det nå er som gjør at ryggen bare plutselig sier stopp, ser det ut til at det blir en rolig kveld hjemme. Datteren hennes har nå laget dajmboller til oss, og om ikke lenge skal vi mekke kylling og diverse godsaker som skal fortæres. Har også kjøpt noen øl, og sitter nå her og skriver med en deilig Guiness ved siden av meg.

Jobbing venter jeg med igjen til i morra kveld, eller deromkring tror jeg. Nå er det helg!