Denne uka har jeg hørt mye på den canadiske artisten Devin Townsend sin musikk mens jeg har både jobbet og gjort andre ting.

Mannen har en svært omfattende karriere bak seg, som både musiker, produsent, vokalist, osv. I mange år var han frontfigur i bandet Strapping Young Lad, et band jeg aldri har hatt noe forhold til. Jeg oppdaget ham nemlig først for noen år siden som en av flere gjestevokalister for Arjen A. Lucassens prosjekt Ayreon. Især avslutningen på låta Looser utmerket han seg i mine ører med en skrikevokal som får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg, og jeg ble veldig nysgjerrig på å vite mer om ham.

Etter Strapping Young Lad har han laget musikk under navnene Devin Townsend Band og Devin Townsend Project. Mannen har hatt sine runder med psykiatrien, stoffmisbruk, etc, og mye av musikken er svært personlig og reflekterer hans følelser og sinsstemninger. For meg gir det en enkstra stor dimensjon til det jeg hører, og musikken varierer enormt. Fra brutal metal til de vakreste og vareste toner.

Den første hele plata jeg hørte av ham var Ki. Den er usedvanlig vakker, med stemninger, harmonier og melodilinjer det er en fryd å høre. (Spotifylink finner du her.) Synchestra (sjekk Spotify her) er også ei fantastisk plate, med blant annet nydelige A Simple Lullaby:

Plata Addicted må også nevnes. Den er ganske heftig, ikke minst åpningskuttet.

Avslutter her med en av mine store favoritter, Deadhead, fra den fantastiske plata Accelerated Evolution: