Lenge siden jeg har skrevet her nå. Har hatt mye å gjøre, og har rett og slett måttet prioritere litt. Men i natt ble jeg ferdig med materialet til blad nummer 3, så i dag brukes dagen til litt forefallende kontorarbeid. Mailer skal skrives og besvares, ting skal planlegges, og så videre (og en flatskjerm skal monteres på stueveggen, men det er en annen sak). Ser for eksempel ut til at mars blir hektisk, med foredrag og tegneserieworkshops fra Notodden i sør til Harstad i nord. Mer om dette litt senere.

Blad nummer 2 er rett rundt hjørnet, og ved siden av Kollektivet, inkludert en snøballkrig, består bladet av en lattervekkende samling biserier. Blad nummer 1 ble forøvrig anmeldt av Serienett.no her om dagen. Kjekt å se anmelderen legge merke til Balders posisjonering som en viktig figur i serien. Dette er veldig bevisst fra min siden, noe jeg har omtalt før her på Kollektivet.no. Hvordan det vil gå med Herr Robot er jeg imidlertid litt usikker på. Som anmelderen påpeker er jeg veldig redd for å lage en slags Tommy&Tigern-variant, så fantasivennens framtid er litt uviss. Jeg bragte ham på banen for å skape litt dynamikk i Balders hverdag. Men kanskje den nye jenta Ulrikke, og/eller andre barn vil gjøre samme nytte? Her må jeg innrømme at jeg er i en evaluerende prosess. Å lage tegneserier som dette er ikke noe statisk, der alle ting er spikret. I alle fall ikke for Kollektivets vedkommende. Men sånn har jeg alltid likt å jobbe: Å gripe fatt i nye ideer, prøve ut nye ting, og hele tiden la serieuniverset bevege seg. Dette går uansett ikke på bekostning av de lange trådene jeg har for Kollektivet.

Ellers så vil jeg anbefale varmt en av mine nye musikkinnkjøp. Pendragons plate fra i fjor, Passion, er en verdig oppfølger fra den glimrende Pure fra 2008. Du finner den på Spotify her. Dette er nydelig britisk neoprog, for de som liker slikt. Har selv hørt veldig mye på disse platene den siste tiden.

Ok. Nå er det snart helg. Og opphenging av flatskjerm på vegg. Vi sees!