fredag

I dag er det fredag og for mange betyr det snart helg i form av fri, moro og adspredelse (eller for noen: fri, fest og hangover). Hva skjer så denne helga for min del? Jo, jeg må jobbe med innholdet til Kollektivet nummer 4. I tillegg har jeg lovet barna å finne på noe ekstra. Pluss at en kompis vil ha meg med ut, siden det sikkert er år og dag siden sist jeg viste meg offentlig ute i Volda andre steder enn på butikken. Tre ting på ei helg som det kan bli vanskelig å kombinere. Vi får se åssen det ender, men jeg har en mistanke om at noe må ofres.

Men vent nå litt. Jobber jeg i helga altså? Er ikke jobbing noe man gjør i ukedagene?

Joda, jeg sier det til meg selv hver mandag. Men så dukker det opp andre ting som … gjøres. Og sånn går nu dagan. Og så sitter jeg der fredag og/eller lørdag kveld med tusj på fingrene og kun kaffe i koppen.

cssÅ få på plass disse nettsidene har krevd masse arbeid. Har hatt rot med databasen der alt det gamle materialet lå, og et øyeblikk trodde jeg at jeg hadde mistet tilgangen til alle mine data, med påfølgende fare for hjertekrampe og panikkangst. Jeg har også vært nødt til å sette meg litt inn i Css for å få ting til å se ut som jeg vil – uten at jeg på noen måte egentlig skjønner hva jeg driver på med. Eller at ting ser helt ut som jeg vil. Pokker, ikke enkelt dette. Lærte meg litt Basic på ungdomsskolen for bruk på Dragon 32 og C64, og senere lærte jeg meg HTML. Men det er lenge siden nå, og interessen for slike ting er ikke lenger hva de en gang var.

At jeg i tillegg har fått Netflix og oppdaget mange filmer og serier jeg ikke har sett før har liksom ikke gjort saken bedre…

Åkke som, jeg har ikke gjort så mye som jeg gjerne skulle ha gjort denne uka, så denne helga jeg jobbe uansett hva jeg ellers har lyst til. Og når jeg jobber, må jeg høre på musikk.

Har kommet over noen nye plater som surrer og går mye her for tiden. Først og fremst må jeg nevne den helt ferske plata til polske Riverside. Har vært fan av dem i mange år, og ingen av utgivelsene deres hittil har skuffet meg. Heller ikke denne femte, som heter «Shrine of New Generation Slaves«. Her er første offisielle video fra den:

 

 

Plater som ikke er like ferske (vel, de er fra 2012 i alle fall) men som allikevel har høy rotasjon her om dagen er blant annet Marillion med «Sounds That Can’t Be Made» og Mystery med «The World Is a Game«.

Marillion er jo et band som svært mange kjenner til fra noen tiår tilbake (ikke minst på grunn av ei låt som dette), men som med ny vokalst utviklet seg veldig og fremdeles er vitalt som aldri før. Og denne sisteplata er etter min mening blant de beste de har laget.

Mystery er muligens mer ukjent. Men vi snakker om kanadisk kvalitet tvers igjennom for oss som liker progressiv rock. Melodiøst og nydelig, samtidig som det er spennende. Ble gjort oppmerksom på dem av en venn for noen år siden, og har vært veldig glad i musikken deres siden.

 

 

Til slutt må jeg ta med noe i den tyngre divisjonen. Vi snakker om Enslaved. Ikke et band jeg egentlig har noe forhold til. Men sisteplata «Riitiir» fikk såpass mye skryt at jeg ble nysgjerrig måtte sjekke den ut. Spesielt ei av låtene grep tak i meg. Majestetisk, mørk og vakker på en brutalt måte. Og med den ønsker jeg dere riktig god helg, uansett hva dere finner på.

Nå skal jeg tegne videre, før jeg begynner på den hjemmelagede fredagspizzaen i ettermiddag.