Det er ikke mange uker siden jeg var på Raptus i Bergen. Nå sist helg var det på’an igjen. Denne gangen bar det nordover, til Harstad, og årets Krusedull, en festival jeg også var en av hovedgjestene på for to år siden. I år var Frøken Dyd med meg, og selv om vi kom til Winter Wonderland, så hadde vi ei veldig trivelig helg.

kr-poster

Årets festival var den tredje i rekken, og var ikke stor. Jeg ble fortalt at de hadde kjempet en hard kamp mot manglende interesse i lokalsamfunnet og fra kommunen, og om dette var årsaken til litt lavt besøkstall vet jeg ikke. For selve festivalen var veldig bra den. Selv holdt jeg et tegneseriekurs, en presentasjon av serien min, og deltok på en debatt om norske tegneserier litt mer generelt. I tillegg var det noen spennende gjester der som i alle fall jeg fikk stort utbytte av å høre på.

kr-endre

En av dem var Endre Skandfer, som fortalte om det (med stor sannsynlighet) fantastiske albumprosjektet Krüger & Krogh. Jeg må si dette er noe jeg virkelig ser fram til. Første album er lovet utgitt neste år.

kr-kk

Jeg kjenner jo Endre litt fra før, siden han en gang i tiden var en av mine studenter på animasjonslinja i Volda. Og uten at jeg skal ta noe som helst credit for det disse herrene har prestert i ettertid så var jo faktisk hovedtegneren på dette prosjektet, Bjarte Agdestein, også en av mine animasjonsstudenter…

kr-disney

Vi fikk også besøk av to kjente figurer som festivalens aller minste gjester satte veldig stor pris på. Det ble på søndag dessuten holdt en liten cosplay-konkurranse. Og av alle tenkelige individer ble jeg bedt om å sitte i juryen… Heldigvis var det ikke så mange deltakere, men forhåpentligvis blir det flere neste år. Vi fikk kåret en vinner i alle fall.

kr-felles

Under søndagens seriedebatt mellom meg, Endre og den tredje hovedgjesten, Martin Ernsten, skulle vi samtidig som vi snakket tegne på en felles tegning som til slutt ble seende ut som det du ser over her. Den vil muligens bli et ettertraktet samleobjekt i en veldig fjern fremtid. Eller som Endre sa det etterpå: Jeg var litt spent på om dette kanskje skulle bli begynnelsen på et samarbeidsprosjekt mellom oss tre, men nå er jeg ikke så sikker….

kr-ps

Søndag holdt Anne Marte Markussen et lite kurs i Photoshop. Dette syns jeg var interessant fordi hun kom med noen tips som jeg ikke var klar over. Men så er hun da selv en dreven «shopper» med en rekke fantastiske bilder på samvittigheten. Du kan sjekke ut kunsten hennes selv på DeviantArt.

Søndag ettermiddag var det svært lite folk, men vi holdt en avslutning, og festivalsjef Ann-Kristin Opdal Olsen kunne puste lettet ut, slippe latteren løs, takk for en fin festival, og ønske velkommen tilbake neste år.

kr-boss

Sånn helt avslutningsvis:

På vei hjem fra et Harstad i vinterdrakt var det litt godt å komme hjem til Vestlandet og mildværet igjen (så lenge det varer). Men da vi landet på Flesland opplevde vi det jeg aldri har opplevd på en innenlandsreise før: Norwegian hadde klart å rote vekk kofferten vår. Det er liksom sånn man kan risikere når man reiser utenlands, har jeg tenkt. Men neida.

Heldigvis dukket den opp igjen dagen etter.